top of page
Αναζήτηση

ΤΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΡΙΟ,ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΣΟΥ.

Γνώριζες πως μπορείς να ακολουθήσεις ένα πλήρως δομημένο ποδηλατικό προπονητικό πρόγραμμα στο σπίτι σου; Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την απόκτηση ενός προπονητηρίου . Προπονητήρια υπάρχουν διαφόρων τύπων όπως μαγνητικά, υδραυλικά, smart trainers στα οποία τοποθετείται ολόκληρο το ποδήλατο τις περισσότερες φορές πάνω του ή χωρίς τον πίσω τροχό σε κάποιες άλλες περιπτώσεις. Το προπονητήριο προσφέρει μια αντίσταση που εξομοιώνει την αίσθηση της ποδηλασίας του εξωτερικού χώρου με τον εσωτερικό.

Με την απόκτηση λοιπόν ενός τέτοιου εργαλείου προπόνησης μπορούμε να συνεχίζουμε αμείωτα τις προπονήσεις μας αυξάνοντας τις επιδόσεις μας μένοντας ανεπηρέαστοι από τις καιρικές συνθήκες ,τα απρόβλεπτα της μέρας μας που μπορεί να μας βγάλουν εκτός χρονικών ορίων ενώ με αυτόν τον τρόπο μένουμε ασφαλείς σπίτι μας μακρυά από την "παλαβή" κίνηση των δρόμων αλλά και τα συνωστισμένα αστικά κέντρα ειδικά εν καιρώ COVID-19 .

Αποτελεί μια εξαιρετική εναλλακτική λύση τόσο για τους αγωνιζόμενους ποδηλάτες όσο και για τον καθημερινό χομπίστα που θέλει να αθληθεί μέσω του ποδηλάτου του. Φυσικά σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί πανάκεια και ιδανικά, θα πρέπει να μοιράζεται ο εβδομαδιαίος προπονητικός χρόνος μεταξύ ποδηλασίας σε εσωτερικό και εξωτερικό χώρο.


Μερικά χρήσιμα tips για χρήστες προπονητηρίου:

  • Να ενυδατώνεστε τακτικά.

  • Να χρησιμοποιείται ανεμιστήρα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

  • Να έχετε κοντά σας πετσέτα για τον ιδρώτα ο οποίος είναι ιδιαίτερα αυξημένος.

  • Μειώνουμε τον χρόνο προπόνησης σε σχέση με την προπόνηση σε εξωτερικό χρόνο σε πολλές περιπτώσεις.

  • Αν έχουμε προπονητήριο μαγνητικό ή υδραυλικό που μπαίνει ο πίσω τροχός πάνω του, να γνωρίζετε πως το λάστιχο φθείρεται γρήγορα οπότε καλό είναι να χρησιμοποιείτε ειδικά λάστιχα προπονητηρίου τα οποία είναι και αθόρυβα.

  • Για τους χρήστες βατομέτρου, τα Watt που έχουν μετρηθεί στον έξω κόσμο δεν αντιστοιχούν με αυτά του μέσα.

  • Ειδικά σε χρήστες smart trainer οι οποίοι βασίζονται στις ενδείξεις του προπονητηρίου τους και όχι του βατομέτρου τους, ενδείκνυται να κάνουν νέο FTP test εσωτερικού χώρου.



505 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page