top of page
Αναζήτηση

Σεξουαλική επαφή/ αυτοϊκανοποίηση και αθλητικές επιδόσεις.


Εδώ και πολλά χρόνια κυριαρχεί η αντίληψη πως ο οργασμός πριν από ένα αθλητικό event θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην επίδοση του αθλητή λόγω πτώσης των επιπέδων τεστοστερόνης.

Αν και οι μελέτες δεν είναι ακόμα επαρκείς για να δώσουν ακριβείς πληροφορίες πάνω στο θέμα, αρκούν όμως για να υποστηρίξουν ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Αντιθέτως μετά από μια τέτοια πράξη τα επίπεδα τεστοστερόνης έστω και στιγμιαία ανεβαίνουν, με τις περισσότερες μελέτες να υποστηρίζουν την μη αποχή από τον οργασμό πριν από αθλητικές διοργανώσεις.


Τα αποτελέσματα επίσης δείχνουν, πως παρατεταμένη αποχή σχετίζεται και με την μείωση των επιπέδων τεστοστερόνης ή οποία παίζει και σημαντικό ρόλο στην απόδοση ενός αθλητή.

Επιπροσθέτως, οι μελέτες δείχνουν πως οι αθλήτριες επωφελούνται ακόμα περισσότερο, παρουσιάζοντας μεγαλύτερη ανοχή στον πόνο.

Πέρα από την τεστοστερόνη όμως, δεν μπορούν να παραληφθούν τα ψυχολογικά οφέλη, τα οποία ίσως είναι και τα σημαντικότερα στην περίπτωση μας.


Η έκκριση ενδορφίνων, οξυτοκίνης και σεροτονίνης, μας δίνουν το αίσθημα της καλής διάθεσης και της χαλάρωσης του νευρικού μας συστήματος, εξουδετερώνοντας την συνέπεια της αυξημένης έκκρισης κορτιζόλης, η οποία είναι το αυξημένο στρες του νευρικού συστήματος, με πληθώρα επιπτώσεων.

Όπως και να έχει, ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, οπότε ο πειραματισμός είναι αναπόφευκτος.


Όσο και η ζυγαριά να γέρνει όμως στα οφέλη όσον αφορά τις επιδόσεις, αν αποφασίσετε να επιδοθείτε σε ολονύκτια πράξη πριν από την ημέρα του αγώνα σας, και μάλιστα σε ένταση μεσαιωνικής μάχης, τότε τα αγωνιστικά σας αποτελέσματα, μάλλον θα είναι χαμηλότερα των προσδοκιών σας!



18 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page