top of page
Αναζήτηση

Προπόνηση και θερμό κλίμα.

Όλοι έχουμε βιώσει λίγο πολύ την δυσφορία, τον ατελείωτο ιδρώτα, την δίψα, τις μειωμένες επιδόσεις και την κακή διάθεση ποδηλατώντας με υψηλές θερμοκρασίες.

Ειδικά όσοι είναι ευαίσθητοι ή έχουν προβλήματα υγείας, πρέπει να επιλέγουν σοφά τις ώρες που θα κάνουν την προπόνηση τους, παίρνοντας τα απαραίτητα μέτρα φυσικά (σωστή ενυδάτωση, σωστό ρουχισμό, αντιηλιακή προστασία, επιλογή διαδρομής κ.α .


Οι (απόλυτα υγιείς) αγωνιζόμενοι όμως, και κυρίως αυτοί που έχουν υψηλούς στόχους, θέματα όπως ο θερμοεγκλιματισμός ,αύξηση του όγκου του πλάσματος του αίματος, ο ρυθμός αφυδάτωσης και η προπονητική εξειδίκευση, είναι εξαιρετικά υψηλής σημασίας, που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα.


Υπάρχουν επίσης μελέτες, οι οποίες έχουν αποδείξει πως με την ολοκλήρωση προπονητικών πρωτοκόλλων σε θερμό κλίμα, υπήρξε βελτίωση στους χρόνους των αθλητών, στους οποίους μετρήθηκε υψηλότερη Vo2max σε ψυχρότερες συνθήκες σε σχέση με αυτές που έκαναν προπόνηση.


Σε κάθε περίπτωση πρέπει να είστε απόλυτα προσεκτικοί, μιας και υψηλά επίπεδα αφυδάτωσης και αυξημένα επίπεδα θερμοκρασίας σώματος, είναι άκρως επικίνδυνα για την υγεία.



90 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page