top of page
Αναζήτηση

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ.

Μετά από μια κοπιαστική χρονιά έρχεται η ώρα της ανάπαυλας ώστε να ανακάμψει ο αθλητής τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Το πότε θα γίνει αυτό εξαρτάται από το προπονητικό πλάνο του κάθε αθλητή, το προπονητικό ιστορικό του και τους στόχους του.

Στη φάση αυτή πρέπει να τεθούν οι μακροπρόθεσμοι στόχοι του αθλητή αλλά να γίνει και μια ανασκόπηση της χρονιάς που πέρασε και να σημειωθούν τυχόν αδυναμίες που χρήζουν βελτίωσης.

Η φάση της χειμερινής προετοιμασίας είναι πολύ υψηλής σημασίας μιας και όσο καλύτερες βάσεις θέσουμε αυτήν την περίοδο τόσο μεγαλύτερο εύρος υψηλών επιδόσεων θα έχουμε να απολαύσουμε στις μετέπειτα φάσεις.

Σε ένα πρόγραμμα ποδηλασίας χειμερινής προετοιμασίας πολλές φορές συναντάται συνδυασμός παράλληλων της ποδηλασίας μεθόδων μυϊκής εκγύμνασης με στόχο την ανάπτυξη της μέγιστης δύναμης, της αντοχής στη δύναμη, την ευελιξία κ.α, προπονήσεις ανάπτυξης της ποδηλατικής αντοχής ενώ είναι η κατάλληλη περίοδος για την μείωση του σωματικού μας λίπους για την επίτευξη καλύτερης αναλογίας watt/kg,μεγαλύτερη VO2max και άλλων οφελών.

Είναι πολύ σημαντική η σωστή επικοινωνία με τον προπονητή για την πλήρη κατανόηση των αναγκών του αθλητή και την μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων του εξατομικευμένου προγράμματος ποδηλασίας που θα δημιουργήσει για τον αθλητή.





1.147 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page